Rosmarinus officinalis

רוזמרין

משמעות השם בליטינית- טל הים בעקבות הפרחים הכחולים שלו. הוא נפוץ באזור הים התיכון ובשימוש קולינרי ביתי, בתעשיית המזון משתמשים בו כנוגד חמצון ומעריך חיי מדף ואף להרחקת כינים וטיפוח הקרקפת.  הרוזמרין ידוע כמשפר זיכרון, חכמים.ות ביוון נטו לשאת אותו על ראשם בזמן הלימודים. בעבר הוא נחשב למטהר רוחות רעות ומחלות ושימש לטקסים וטיהור בתי חולים. 

חלק הצמח בשימוש: עלים

איכויות על פי רפואה סינית עתיקה: 

טמפרטורה:  חמים

לחות:  יבש

טעם: חריף, מעט מתוק, מריר

חומרים פעילים מרכזיים: שמן נדיף ( pinene מרגיע מתח, נוגד דלקת משפר זרימת דם למח, משכך כאב, מרחיב דרכי נשימה), פנול (rosmarinic acid נוגד דלקת), ססקוויטרפן (caryophyllene המוריד מתח, נוגד דלקת, אנטי בקטריאלי, נוגד חמצון, מוריד כולסטרול ומונע אוסטאופורוזיס), ויטמינים (B1, B3, C), מינרלים סידן, אשלגן, מגנזיום, זרחן ואבץ.camphor  משפר זרימת דם. 

פעילות רפואית: ממריץ, משפר תפקוד קוגניטיבי, משפר זרימת דם היקפית, מפיג גזים, נוגד זיהום ונוגד עווית.