Foeniculum vulgare

שומר

בימי סוף הקיץ  ניתן לראות בישראל, מרבדים של שיחי שומר עם פרחים צהובים מתנוססים. בסתיו, הפרחים הואבקו והפכו לזרעים עסיסיים וטעימים. השימוש בשומר מוכר לנו עוד מימי הרומאים והיה מאוד פופולרי באגן הים התיכון. השומר מוכר בקרב נשים מניקות בעקבות הפעילות המונעת גזים במערכת העיכול של האמהות והתינוקות. בהודו, בסיום ארוחה, על מנת להקל על העיכול מקובל לאכול כפית זרעי שומר מצופי סוכר וצבעוניים.

חלק הצמח בשימוש:  זרעים

איכויות על פי רפואה סינית עתיקה:

טמפרטורה: חמים   

לחות:  לח

טעם: ארומטי, מתקתק ומעט פיקנטי

חומרים פעילים מרכזיים: שמנים נדיפים, פלבנואידים, פנולים, חומצות אמינו ומונוטרפנים (pinene  ניחוח האורן, limonene ניחוח הלימון)

פעילות רפואית: מפיג גזים, נוגד עווית, נוגד דלקת