Elettaria cardamomum

הל

ההל הוא שיח ממשפחת הזנגביליים (ג׳ינג׳ר) ומקורו בהודו. שם, ההל מככב ברפואה האיורוודית ומשמש בעיקר לטיפול במערכת העיכול והנשימה. בקולינריה, אפשר למצוא אותו בצ'אי הודי, חוויאג׳ התימני, קפה שחור, מגוון תבשילים פרסיים מעולים, צפון אפריקאיים  ועוד… ההל גדל באזורים טרופיים כמו גואטמלה ויש המגדלים באופן מתורבת בביתם בישראל. 

חלק הצמח בשימוש: זרעים

איכויות על פי רפואה סינית עתיקה: 

טמפרטורה:  חמים

לחות:  יבש

טעם: ארומטי, מעט מריר, מתקתק ומעט חריף

חומרים פעילים מרכזיים: שמנים נדיפים 2-8% 

פעילות רפואית: נוגד כאבי בטן עוויתיים, משפר עיכול, ממריץ ומניע, מפיג גזים, מונע בחילות וריפלוקס, נוגד ריח רע מהפה, גיהוקים ושיהוקים.