ברפואה הסינית העתיקה השימוש המרכזי במנדרינה היה בקליפתה וזמן האיסוף שלה הוא עם הקור הראשון. עיקר פעולתה היא כמהרמנת צ׳י- מניעה את אנרגיית החיים בתוכנו לזרום באופן חלק וכלפי מטה, כיוון התנועה הטבעי שלו ועל ידי כך מונעת צרבות, הקאות, גיהוקים ושיהוקים.
חלק הצמח בשימוש: קליפת הפרי
איכויות על פי רפואה סינית עתיקה:
טמפרטורה: חמים
לחות: יבש
טעם: מריר, מתקתק וארומטי
חומרים פעילים מרכזיים: פלבנואידים (Hesperidin משפר זרימת דם) , ססקוויטרפנים (Humulene- נוגד דלקת, אלרגיות, ממריץ מערכת עיכול ואנטי סרטני), קרוטנואידים (carotene- פרו ויטמין A ) ושמנים נדיפים.
התוויות: כאבי בטן עוויתים, גזים, דיספפסיה, בחילות ובעיות ספיגה.